INGREDIENTS
- Un llom de salmó fresc sense pell ni espines
- sal i sucre
- oli d'oliva
- 4 alls
- 1 llimona
- 1 taronja
- 8 llesques de cansalada ibèrica tallada ben fina
- 3 cebes de figueres
- salsa de soja
ELABORACIÓ
El dia abans barregeu al 50% la sal i el sucre- Agafeu un paper de film i poseu una base de sali sucre a sobre el salmó i cobriu amb una capa de sal i sucre. Deixeu a la nevera una hora. Netegeu el salmó sota l'aixeta lleugerament fins trure tot resta de sal i sucre.
Poseu el salmó en un tupper i afegiu els alls, les ratlladures de pell de llimona i taronja i cobriu amb oli d'oliva. Deixeu-lo a la nevera tapat fins el moment d'utilitzar-lo.
Peleu les cebes, talleu-les en juliana i sofregiu-les en una paella amb un raig d'oli, a mitja cocció afegiu-li una cullerada de sucre i deixeu que caramelitzi (de quant en quant heu d'afegir una mica d'aigua)
Agafeu ´cada tall de salmó i emboliqueu-lo amb dues llesques de cansalada ibèrica i poseu-lo a una safata de forn. Escalfeu-lo al grill de forn el temps just perquè la cansalada deixi anar el greix; no s'ha de coure al salmó. Poseu una base de ceba caramelitxada al plat, a sobre el salmó embolicat amb la cansalada i acabeu amb una cullerada de salsa de soja per sobre
NOTES
- La marinada del salmó la vaig trure de la recepta del bloc Delicies del rebost que podeu veure aquí
3 comentaris:
El salmó tractat així amb el bany de sucre i sal queda fantàstic, i la marinada ja li dona el punt final :)
Digui Àtica, digui tiro seguro :D
no l'he menjat mai però té molt bona pinta
ptns
Un plat de salmó deliciós, aviat tel copiaré amb el teu permís
Una abraçada
Publica un comentari a l'entrada