divendres, 2 de gener del 2009

SOPETA DE CEBA YAKITORI AMB BROTXETA DE TONYINA


Ingredients (4p):
4 cebes tendres
1/2 litre de brou de pollastre
3 c/s de salsa de soja
1 c/s de mel
1 punta de mantega
1 c/s d'oli de sèsam
1 c/s d'oli d'oliva
---------------------------------------
12 cubs de tonyina vermella
llavors de sèsam
1 c/s d'oli
Elaboració:
En una cassola es posa la mantega, l'oli d'oliva i l'oli de sèsam. S'afegeix la ceba tendra tallada en juliana. Es deixa que la ceba es vagi fent a foc lent i al cap de 15 min. s'afegeix la salsa de soja i la mel. Es deixa que es caramelitzi i s'afegeix el brou de pollastre.
S'enfilen tres cubs de tonyina a cada brotxeta i es passen per una paella antiadherent amb una cullerada d'oli d'oliva; a foc fort i 3 segons per cada una de les quatre cares. Així quedarà crueta per dins.
Es posa la sopa en un bol i la brotxeta recolçada a sobre. S'espolsa amb llavors de sèsam.

Nota: Jugueu amb les proporcions de salsa de soja i mel per donar-li el toc dolç/salat que més us agradi. L'oli de sèsam li dona un toc de torrat, si no us hi agrada doncs no el poseu. Feu servir una salsa de soja que sigui pura, que no porti caramel afegit; jo sempre faig servir la Kikkoman. Si la compreu en ampolles de litre surt molt més econòmica.