INGREDIENTS
- 1 Reblochon
- 1,5 kg. de patates
- 250 gr. de bacó fumat
- 2 cebes de figueres
- 200 ml. de crema de llet (opcional)
- 1 gotet de vi blanc
- oli d'oliva
- sal i pebre
ELABORACIÓ
Bulliu les patates amb pell durant 30 minuts. Peleu-les (o no) i talleu-les a trossos irregulars. Poseu-les a una safata grossa que pugui anar al forn i salpebreu-les.
En una paella amb un raig d'oli fregiu el bacó tallat a trossets i afegiu-lo per sobre de les patates.
En el mateix oli, sofregiu la ceba tallada a trocets. Salpebreu-la i tireu el gotet de vi blanc. Quan sigui cuita tireu-la per sobre de les patates.
Si hi poseu crema de llet, ara és el moment de tirar-la per sobre de les patates.
Talleu el reblochon per la meitat i poseu els dos trossos amb la pell cap amunt a sobre de les patates.
Poseu-lo al forn a 180º durant una mitja hora quan el formatge haurà quedat desfet.
NOTES
Aquest és un plat contundent que és millor fer a l'hivern.
Jo em vaig estalviar la crema de llet perquè no en soc massa fan i segur que fa el plat encara més pesat.
2 comentaris:
Ho tinc a pendents!!! t'ha quedat molt maco i segur que ben bo!!!
Petonets
M'encanta aquesta recepta!! No la coneixia. Salutacions
Publica un comentari a l'entrada