INGREDIENTS
Per l'escuma
- 200 ml. de llet sencera
- 200 ml. de nata 35%
- 150 gr. de parmesà ratllat
- 1 sifò de 500 ml.
- 1 càrrega de CO2
- 1 kg de tomàquets madurs de la pera
- 1 ceba de figueres petita
- sal i pebre
- oli d'oliva
ELABORACIÓ
Comencem fent l'escuma de parmesà. Posem la llet a escalfar. Ratllem el parmesà i el desfem en la llet. Quan sigui ben fos afegim la nata, ho integrem be i ho colem amb un colador ben fi. Posem la crema al sifó, tanquem i injectem la càrrega de gas. Sacsegem be i el guardem a la nevera.
Agafem 750 gr. de tomàquets, els escaldem i els pelem. Pelem la ceba de figueres, la trinxem i la sofregim en una olla petita amb un raig d'oli d'oliva, Quan sigui rossa afegim els tomàquets, sal i pebre. Deixem que es coguin durant uns 3/4 d'hora a foc baix. Ho passem pel turmix, colem la crema i la reservem.
Escaldem 250 gr. de tomàquets, els pelem i els passem pel turmix amb una mica de sal i un raig d'oli d'oliva. Colem la crema.
En un got poseu unes cullerades de crema de tomàquet cuita calenta. Per sobre unes cullerades de crema de tomàquet freda i acabeu el got amb l'escuma de parmesà.
NOTES
- Gotet molt divertit pel joc de temperatures, coccions i textures.
- Era la primera vegada que el feia i ens va agradar molt.
- Vaig posar 150 gr. de parmesà i el gust era força suau, si voleu una sabor més potent poseu-ne 200 gr.
4 comentaris:
Pepin, una recepta, deliciosa i sorprenent
Hola Pepín!!!
Un plat (encara que sigui en got) deliciós... el toc del sifò... ay com m´agradaría tenir-ne!!!
Felicitats!!!
Això d'usar el sifó li dóna un "toc" especial!!! T'ha quedat genial!!! A veure si a l'any que ve els "reis de casa" me'n deixen un... Salutacions
Esto tiene una pinta deliciosa y original.Me quedo por tu blog que tienes cosas muy ricas
Molts bones receptes.
Salutacions.
Publica un comentari a l'entrada