divendres, 15 de febrer del 2013

ROMESCO DE LLUÇ AMB LLAGOSTINS


El dia de Sant Esteve vam anar a dinar a casa del meu Pare i em va tocar fer el segon plat. M'interessava una cosa que pogués fer amb pocs minuts a última hora ja que aquests dies es tracta d'estar més temps amb la família i menys temps a la cuina.

Tal com us hi comentat en algunes ocasions, quan faig romesco aprofito per fer-ne més del compte i congelar-lo. Doncs tenia romesco i brou de peix congelat amb la qual cosa ja tenia més de mig plat fet.

INGREDIENTS


  • 1 lluç de 1,5 kg net, sense espines i tallat en 8 supremes
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet
  • 1 gotet de vi blanc
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • 4 c/s de romesco (recepta 2 d'aquí)
  • 1/2 litre de brou de peix


ELABORACIÓ
En una cassola de terra poseu oli d'oliva i quan sigui calent fregiu molt lleugerament els llagostins i reserveu-los.

En el mateix oli feu un sofregit de ceba i tomàquet tot picat molt petit. Afegiu un gotet de vi blanc. Deixeu que es cogui i es concentri.

Afegiu el romesco i doneu unes voltes.

Afegiu el brou de peix ben calent i que cogui tot plegat uns 15 minuts o fins que la salsa agafi 
la consistència adequada. Fins aquí ho podeu fer amb antelació i reprendre el guisat en l'últim moment.

Per acabar el plat, afegiu les supremes de lluç, prèviament salpebrades, a la cassola amb la salsa força calenta i deixeu que coguin 5 minuts sense tocar el peix perquè no es trenqui però sacsejant la cassola de quant en quant. Afegiu els llagostins i que cogui tot plegat amb la cassola tapada durant 5 minuts més.

NOTES

Aquest plat és una aposta segura si la matèria primera és bona.
En lloc de lluç podeu posar qualsevol altre tipus de peix: rap, mero, orada, etc.

4 comentaris: