Dijous passat a la secció cuinetes de El Món a RAC1, el mestre Fermí Puig va parlar de les llenties i vaig pensar que feia molt temps que no en feia. Ell va recomanar les llenties de Puy però jo a casa en tenia de Pardines, que surten molt bones. Antigament, les feia amb porc però des de fa no massa les faig només amb verdures i tot bullit, sense sofregit. Així, es perceb el sabor de les llenties molt millor.
Ingredients (4p):
Elaboració:
Poseu les llenties a una olla i cobriu-les d'aigua freda. Poseu-les a foc lent. Mentre aneu netejant i tallant a quadradets petits les verdures.
Quan fa uns 5 minuts que bullen les llenties (veureu que treuen una escuma bruta) les escorreu i les passeu sota el raig d'aigua freda fins que quedin ben netes. Amb aquesta operació aconseguireu que us surtin ben netes.
Torneu a posar les llenties a la cassola neta i cobriu-les d'aigua freda. Poseu-les a foc lent i quan bullin, afegiu les verdures i la sal. deixeu-les coure uns 30-40 minuts fins que siguin cuites.
Serviu-les al plat i poseu-li un raig d'oli d'oliva.
Nota: Per mi aquesta manera de fer les llenties es la mes sana i saborosa. Si no les voleu vegetarianes, quan faltin 15 minuts per acabar la cocció podeu afegir xoriço, botifarra negre, cansalada, salsitxes, etc., tot passat per la paella amb un raig d'oli.
Ingredients (4p):
- 400 gr. de llenties pardines
- 1 ceba de Figueres
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 carabassó
- 2 alls
- sal
- oli d'oliva
Elaboració:
Poseu les llenties a una olla i cobriu-les d'aigua freda. Poseu-les a foc lent. Mentre aneu netejant i tallant a quadradets petits les verdures.
Quan fa uns 5 minuts que bullen les llenties (veureu que treuen una escuma bruta) les escorreu i les passeu sota el raig d'aigua freda fins que quedin ben netes. Amb aquesta operació aconseguireu que us surtin ben netes.
Torneu a posar les llenties a la cassola neta i cobriu-les d'aigua freda. Poseu-les a foc lent i quan bullin, afegiu les verdures i la sal. deixeu-les coure uns 30-40 minuts fins que siguin cuites.
Serviu-les al plat i poseu-li un raig d'oli d'oliva.
Nota: Per mi aquesta manera de fer les llenties es la mes sana i saborosa. Si no les voleu vegetarianes, quan faltin 15 minuts per acabar la cocció podeu afegir xoriço, botifarra negre, cansalada, salsitxes, etc., tot passat per la paella amb un raig d'oli.
Hola!! T'acabo de descobrir per un comentari que has deixat a un dels blogs amics que visito sovint! :) I com veig que tens molt bones receptes, t'afegeixo a favorits per anar-te seguint. :)
ResponEliminaM'encanten les llenties! I aquestes, han de ser mooooolt bones!! :)
Hola Mercè,
ResponEliminaBenvinguda a casa meva. Jo ja fa temp que et segueixo i que et tinc entre els favorits encara que no faig massa les teves receptes perquè sóc poc de dolços.
Salut
Pepin
Hola, soc en carles i vaig a provar la recepta......
ResponEliminabon Profit