diumenge, 30 d’octubre de 2016

RESTAURANT UMA Espai Gastronomic

Aquest any a la colla havíem de cel.lebrar que la majoria dels nois fem 50 anys i què millor que un sopar gastromomic de nivell.

Com sempre vaig començar a buscar llocs amb temps ja que som una colla de 15-16 i no es fàcil trobar lloc. A finals de gener vaig detectar que un cuiner que feia anys que seguia, en Iker Erauzkin, havia obert un restaurant no feia massa i a Tripadvisor (la primera opinio és del maig 2015) ja el situaven com a número 1 a Barcelona.

Em vaig posar en marxa i finalment el divendres 21 d'octubre vam estar un grup de 15 persones a la nova ubicació del Restaurant UMA al carrer Provença, 310.

Tant l'espai, el menjar com l'atenció de l'Anna, l'Estefi i Iker van ser FANTÀSTICS.

A destacar el gran nivell gastronòmic que respira tot el menú sorpresa que és ple de plats fusió.


Escopinya tonic



Tortita de camarones amb daikiri de yuzu



Peix al curri



Anticucho de sardina fumada amb brasa comestible



Pedres (patates) amb salsa merken



Capaccio de gambes amb neu de pistatxos i roses



Sopa d'amor: Gyoza de llagostins amb sopa de coco, gamba, llavors de coriandre.




Migració d'ànecs: núvol amb foie + ou amb bolets



Vieira amb rovellons, mongetes del ganxet i xips de tupinambo



Porcell amb tomàquet d'arbre i salsa achiote



Tocinillo de cielo amb salsa mango i maracujà amb maduixes



Pinya colada



Xocolata picant amb sal i oli, pa de pessic de xocolata i pa de pessic de pastanaga

dijous, 27 d’octubre de 2016

MONTADITO DE SURIMI I LLAGOSTÍ

Dues normes bàsiques per fer montaditos son: unes llesques de pa de qualitat, que sigui consistent i amb crosta cruixent i uns ingredients a sobre que, si porten salsa aquesta ha de ser el més consistent possible perquè s'aguanti correctament a sobre de la llesca de pa.

Per aconseguir això, tots els ingredients que aneu a barrejar, per exemple amb una maionesa, hauran de ser ben eixuts i no contenir líquid en excés. Jo acostumo a colar-los i si cal després n'afegeixo a la barreja fins aconseguir la consistència adequada.



INGREDIENTS

  • Barra de pa de qualitat
  • Varetes de surimi
  • Maionesa
  • ceba de figueres
  • llagostins bullits
ELABORACIÓ

Piqueu les varetes de surimi i la ceba de figueres ben petit.
Barregeu amb la maionesa fins aconseguir una massa espessa.
Talleu el pa a llesques i ompliu amb la massa.
Poseu un llagostí pelat a sobre


diumenge, 23 d’octubre de 2016

MONTADITO DE PEBROTS DEL PIQUILLO I ANXOVES

Dues normes bàsiques per fer montaditos son: unes llesques de pa de qualitat, que sigui consistent i amb crosta cruixent i uns ingredients a sobre que, si porten salsa aquesta ha de ser el més consistent possible perquè s'aguanti correctament a sobre de la llesca de pa.

Per aconseguir això, tots els ingredients que aneu a barrejar, per exemple amb una maionesa, hauran de ser ben eixuts i no contenir líquid en excés. Jo acostumo a colar-los i si cal després n'afegeixo a la barreja fins aconseguir la consistència adequada.



INGREDIENTS

  • 1 barra de pa de qualitat
  • 1 llauna de 400 gr de pebrots del piquillo
  • 2 llaunes d'anxoves.
ELABORACIÓ

Escorreu be els pebrots del piquillo i les anxoves i poseu-los a la picadora.
Piqueu sense que quedi massa fi, ha de tenir certa textura
Talleu el pa a llesques i ompliu-les amb la pasta obtinguda.