dilluns, 27 d’abril de 2015

Restaurant ECLECTIC (II)

Aquest any el sopar gastronòmic de la colla que fem cada any al gener el vam fer al Restaurant ECLECTIC, Carrer de Sagués 16,  del que ja us havia parlat.
Aquest cop, potser perquè èrem 16 comensals, no va ser tant excel·lent com la primera vegada i no ho vaig gaudir tant. Algun plat faltat de temperatura, algun servei massa tardà, etc. però en general bon nivell i tothom va quedar força satisfet.

Degustació d'olis de DO Les Garrigues i Baena.

Quallada de "no recordo què era"

Croquetes de pernil

Croquetes de marisc

Consomé de calçots i mariscs.

Won-ton de botifarra de perol amb dashi de pernil ibèric, brunoise de verduretes i pernil i bolets xinesos.

Peix salvatge a la planxa, suc de gambetes, puré de patata violeta i ostra.
   
Matambre de xai daurat al forn, humita.

Formatge i melmelada de figues   

Núvol digestiu
  
"Xocolata oriental", cremós de xocolata 70%, cacauets i granissat de pebre de Sichuan.

 Vi negre, DIDO de Montsant, un clàssic que mai falla

Vi blanc Els Capricis de Vilarnau, mai falla

Vi blanc de Formentera força curiós

dilluns, 20 d’abril de 2015

MOUSSAKA SENSE BEIXAMEL

La gràcia d'aquest plat és que és força lleuger i mig de règim perquè les albergínies son fetes al forn enlloc de fregides i, a més, no porta beixamel.

INGREDIENTS
  • 4 albergínies grosses
  • 400 gr. xampinyons
  • 4 cebes de figueres
  • 1 llauna de 800 gr. de tomàquet triturat.
  • 800 gr. de carn de vedella picada
  • 1 got de vi blanc
  • oli d'oliva
  • orenga
  • 400 gr. de formatge ratllat
  • sal i pebre


ELABORACIÓ

Talleu les albergínies a lo llarg en làmines de mig centímetre de gruix. Saleu-les i deixeu-les suar una estona.
En una safata de forn poseu paper de forn i unteu-lo amb oli d'oliva. Esteneu les làmines d'albergínia i coeu-les a 180 º 15 minuts per banda. Reserveu-les. Segurament haureu de fer dues enfornades.
Feu un sofregit amb oli d'oliva, la ceba picada, la carn picada, orenga, sal i pebre, vi blanc i finalment el tomàquet triturat. Deixeu que cogui tot plegat una estona fins que el tomàquet sigui cuit.
Netegeu i lamineu els xampinyons i sofregiu-los a una paella amb un raig d'oli d'oliva.
Unteu amb oli d'oliva una safata que pugui anar al forn. Feu una capa d'albergínia, una capa de sofregit de carn, una capa de xampinyons i 150 gr. de formatge. Repetiu les mateixes capes i acabeu amb una capa d'albergínia i formatge ratllat.
Enforneu uns 15 minuts i ja podeu servir.

dilluns, 6 d’abril de 2015

ARRÒS DE LLAMÀNTOL

Per l'aniversari, la meva germana em va demanar que fes un plat que mai havia fet, arròs de llamàntol.
Dissabte al matí vaig anar a la Boqueria a comprar aquest parell de bitxos que podeu veure a la foto. Dos llamàntols del mediterrani preciosos. Entre tots dos 1,4 kg. Encara que son una mica més cars val la pena agafar-los de la terra no pas del Canadà. També vaig comprar un parell de sípies fresques.


INGREDIENTS per 6 persones

  • 2 llamàntols (1,4 - 1,5 kg.)
  • 2 sípies fresques (1 kg.)
  • 1,5 litres de brou de peix.
  • 2 cebes de figueres grosses
  • 4 tomàquets de pera madurs
  • 6 alls
  • 500 gr. d'arròs bomba
  • 1 manat de julivert
  • 6 cullerades soperes de romesco
  • sal
  • oli d'oliva


ELABORACIÓ
Talleu els llamàntols, el cos en rodelles i el cap pel mig, i sofregiu-lo en una cassola fonda amb oli d'oliva. Reserveu-los.
Netegeu la sípia a daus i sofregiu-la amb oli d'oliva. Reserveu-la.
En el mateix oli, feu un sofregit amb la ceba i l'all picats, el tomàquet escaldat, pelat i picat, acabeu-lo afegint la sípia i posant el julivert picat.


Afegiu l'arròs, sofregiu-lo una mica i tireu el brou ben calent. Ha de coure 8 minuts a foc fort i 8 minuts a foc lent. Quan quedin 5 minuts per acabar afegiu el romesco, el llamàntol i més brou en funció que us agradi més o menys caldós.


Us puc assegurar que estava deliciós.