dimecres, 23 de novembre de 2011

PA DE PESSIC DE CACAU


Pa de pessic senzill que encanta als nens.

INGREDIENTS
  • 4 ous
  • 50 gr. de farina
  • 20 gr. de cacau 100%
  • 70 gr. de sucre
  • 1 c/p de llevat Royal



ELABORACIÓ

Separeu els rovells i les clares. Bateu les clares a punt de neu. En un bol poseu els rovells i el sucre i bateu fins que banquegin i doblin el volum. Afegiu la farina, el cacau i el llevat tamissats. Integreu be tots els ingredients i, finalment, afegiu les clares muntades integrant-les amb molta cura fins que quedi una crema lleugera.
Encamiseu el motllo amb oli i farina i ompliu-lo amb la crema.
Poseu-lo al forn durant 45 minuts a 180º C

NOTES
  • En aquesta ocasió en lloc de fer servir un motllo de 28, vaig fer servir 2 motllos petits en forma d'estrella

divendres, 18 de novembre de 2011

COCA DE IOGURT


Perdoneu que pengi aquesta coca perquè segur que hi ha milers d'entrades a la xarxa però és que cada vegada que la faig haig de desenterrar la llibreta vella plena de pols on tinc la recepta escrita a mà.

INGREDIENTS
  • 1 iogurt
  • 2 mesures de sucre
  • 1/2 mesura de oli d'oliva
  • 3 mesures de farina
  • 3 ous
  • la pell d'una llimona
  • 1 sobre de llevat Royal



ELABORACIO

Poseu tots els ingredients al got del turmix i bateu-ho be fins que tot sigui ben integrat.
Avoqueu-ho a un motllo engreixat.
Fornegeu durant 45 minuts a 180º

dilluns, 14 de novembre de 2011

POLLASTRE ROSTIT A LA LLIMONA


Aquest pollastre és supersenzill de fer; el feia molt sovint la meva mare i a mi m'encantava. És especialment gustós i agrada a tothom.



INGREDIENTS
  • 1 pollastre sencer
  • 1 llimona
  • 1 pastilla de brou de pollastre
  • 1 raig d'oli d'oliva
  • 1 got de vi ranci
  • 1 got d'aigua


ELABORACIÓ

Socarrimeu el pollastre i netegeu-lo sota l'aixeta a consciència. Al seu interior afegiu la pastilla de brou esmicolada i la llimona sencera. Agafeu una plata que pugui anar al forn i poseu-li un raig d'oli d'oliva. Poseu el pollastre dins i cap al forn a 200 ºC. Cada 15 minuts gireu-lo amb compte de no trencar-lo. A la tercera girada tireu-li el got de vi ranci. A la quarta girada tireu-li el got d'aigua i rasqueu el fons de la plata per desenganxar tota la substància. Com que ja el tindreu força torradet, aprofiteu aquesta ocasió per trocejar el pollastre. Poseu-lo 5 minuts més al forn perquè acabi de coure. En el moment de menjar-lo escalfeu-lo al forn.

NOTES
  • No afegiu sal que la pastilla de brou ja en porta
  • El suc d'aquest rostit és especialment bo. Si us en sobra guardeu-lo per utilitzar-lo en altres plats.
  • Si sobra pollastre l'acostumo a fer servir per fer croquetes

dijous, 10 de novembre de 2011

JARDI DE XOCOLATA


Unes postres divertides i sorprenents que se'm van acudir en veure diferents receptes de llibres de cuina que tinc. És una mica laboriós però es pot deixar tot preparat i muntar el plat a última hora

INGREDIENTS

Pel cremós de xocolata
  • 150 gr. de xocolata de cobertura
  • 200 ml. de nata
  • 25 gr. de sucre
  • 2 rovells d'ou
Pel la terra negre
  • 12 galetes Oreo
Per la terra marró
  • 4 galetes Maria
Per les boletes blanques
  • La crema blanca de les galetes Oreo
  • 50 gr. de mantega
  • 25 gr. de sucre
  • 50 gr. de coco ratllat
Altres
  • Pa de pessic de cacau
  • Gelat de xocolata de bona qualitat
  • Ratlladura de llimona
  • Ratlladura de taronja


ELABORACIÓ

El dia abans feu el cremós de xocolata.Foneu el xocolata al bany maria o al microones. Escalfeu la nata i afegiu els rovells batuts amb el sucre y el xocolata fos. Coeu a foc suau sense deixar de remenar fins que la crema espessi lleugerament. Poseu-ho en un recipient i cap a la nevera.Separeu els dos discs de la galeta Oreo. Traieu la crema blanca de dins i reserveu-la en un bol. Piqueu les galetes per aconseguir la terra negre i guardeu-la en un recipient hermètic.
Piqueu les galetes Maria per aconseguir la terra marró i guardeu-la en un recipient hermètic.
Barregeu la crema blanca de les galetes Oreo amb la mantega i el sucre. Doneu-los-hi forma de bola i passeu-les per coco ratllat.

Talleu uns trossets de pa de pessic de cacau, en aquest cas de forma triangular.
Traieu el gelat del congelador 15 minuts abans de haver de muntar el plat.
Per muntar el plat: En un plat fons, cobriu la base amb la terra negre. Feu una línia diametral amb la terra marró. A sobre d'aquesta situeu el pa de pessic i la boleta de crema. A cada costat de la ratlla marró poseu una quenelle de cremós de xocolata i una quenelle de gelat de xocolata. Acabeu amb una mica de ratlladura de taronja i llimona.

NOTES
  • El gelat era de xocolata belga de La Sirena.
  • El xocolata era Nestle Postres
  • En lloc del pa de pessic de cacau podeu posar-hi un trosset de brownie.

dissabte, 5 de novembre de 2011

FILET DE VEDELLA AMB EL SEU SUC I PASTISSET DE PATATES EMMASCARADES


Un bon plat de carn per acabar un bon àpat.

INGREDIENTS
  • 4 trossos de filet de vedella
  • 1/2 litre de brou de carn
  • 50 gr. de mantega
  • 2 patates
  • 3 talls de cansalada virada
  • mitja butifarra de perol o negre
  • oli d'oliva
  • sal i pebre


ELABORACIÓ

Reduiu el suc de carn a la meitat.
Bulliu les patates amb pell. Quan siguin fredes peleu-les i aixafeu-les a forquilla en un plat.
Talleu la botifarra i la cansalada a trossets. En una paella antiadherent amb un raig d'oli, sofregiu la cansalada, afegiu la butifarra i les patates aixafades, salpebreu i afegiu una mica més d'oli si cal. Integreu be tots els ingredients. Deixeu refredar i doneu forma als pastissets per possar-los a un recipient que pugui anar al forn.
En una paella antiadherent poseu la mantega i deixeu-la coure fins que comenci a torrar-se. llavors afegiu el brou de carn reduit be calent. Es deixa coure uns minuts fins obtenir una salsa brillant i untuosa.
Escalfeu els pastissets de patates emmascarades al forn.
Coeu els filets a la paella amb un raig d'oli d'oliva al gust de cadascú. Salsegeu amb el ons de carn i acompanyeu amb el pastisset de patates.

NOTES
  • Per a mi la millor salsa per un filet de vedella.

dimecres, 2 de novembre de 2011

TURBO AMB VERDURETES

Us presento un plat molt senzill però impresionantment lleuger, natural i deliciós.

INGREDIENTS
  • 4 supremes de turbó
  • 1 manat d'alls tendres
  • 1 manat d'esparrecs
  • 1 carabassó
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • sal Maldon


ELABORACIÓ

Peleu els esparrecs, reserveu les puntes i talleu a trossets els troncs. Peleu els alls tendres i talleu-los a trossets. Talleu els carabassons en 4 trossos a lo llarg i traieu les llavors, quedeu-vos nomes amb la part del costat de la pell; talleu-los en brunoise.
En un cassó amb una miqueta d'aigua bullint, escaldeu les puntes dels esparrecs durant 3 minuts. Escorreu-les, passeu-les per aigua i gel i reserveu-les
En una paella antiadherent, poseu un raig d'oli i saltegeu durant 3 minuts els troncs dels esparrecs, els alls tendres i els carabasso, salpebreu i afegiu una mica de l'aigua d'escaldar els esparrecs.
Feu els turbó en una paella antiadherent amb un raig d'oli deixant la pell ben cruixent.
En un plat fons poseu les verduretes i les puntes dels esparrecs i a sobre el turbó amb una mica de sal Maldon.

NOTES
  • Si voleu potenciar les verduretes li podeu afegir una mica d'all i julivert ben picats i una mica de vi blans.