dissabte, 13 de novembre de 2010

SALSITXES AMB GAMBES



Un plat senzill però exquisit del mestre de l'Empordanet, en Pere Bahí del Restaurant La Xicra de Palafrugell. La seva simplicitat enforteix l'excels resultat final.

Ingredients (4p):
  • 12 salsitxes
  • 12 gambes
  • 1/2 got de vi blanc
  • 1/2 cabeça d'all
  • un bon manat de julivert
  • oli, sal i pebre

Elaboració:
Es posa oli a una cassola de terra i hi sofregim les salsitxes. Quan siguin ben fregides, hi posem les gambes i ens donem un parell de voltes sense deixar que coguin massa. Afegim l'all picat li donem una volta i tot seguit afegim el vi blanc, la sal i el pebre. Agafem la cassola per les dues nanses i l'anem movent, com si féssim un pil pil, fins que la salsa quedi reduïda i ben lligada. Finalment i tirem el julivert picat.

Notes: no dubteu en fer aquest plat encara que tingueu un compromís, només calen unes bones salsitxes i unes bones gambes.