diumenge, 25 d’abril de 2010

TALL RODO ROSTIT



Avui toca un rostit tradicional que sempre us farà quedar be i que dona per molt si teniu una colla nombrosa a dinar.

Ingredients:

  • 1 peça de tall rodo d'uns 1,5-1,8 kg
  • 2 cebes de figueres
  • 2 pastanagues
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 porro
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 fulles de llorer
  • farigola i romaní
  • 1 branca de canyella (opcional)
  • 1 tira de pell de taronja (opcional)
  • 250 ml. de vi ranci
  • 1/2 l. de brou de carn
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

Elaboració:
Es lliga la carn, es salpebre i es rosteix amb oli d'oliva a una cassola que pugui anar al forn.
Quan sigui rossa per tots costats afegiu totes les verdures netes i tallades a trossos. Afegiu el llorer, la farigola, el romaní, la canyella i la pell de taronja. Tireu el vi ranci i deixeu que evapori una mica. Afegiu el brou de carn i poseu al forn a coure a 180º unes 2 hores girant la carn cada mitja hora.
Quan sigui llesta retireu la carn de la safata i deixeu-la reposar en una safata per recollir tots els sucs que deixi anar.
Per acabar podeu fer dues coses: la passeu tal qual pel colador xines o la passeu pel turmix i després pel un colador fi.
Talleu la carn a rodelles i serviu-la amb la salsa.

Nota:
  • Si voleu la podeu acompanyar amb uns bolets passats per la paella o amb unes patates tallades a cubs i fregides.
  • També ho podeu fer amb altres talls de carn com el jarret.