dilluns, 30 de novembre de 2009

CARQUINYOLIS SANT QUINTI


A l'empresa on treballava fa bastants anys, contractàvem els catering per actes especials al restaurant Cal Blay de Sant Sadurní d'Anoia. Aquests catering sembre s'acabaven, per acompanyar els cafès, amb un platet on hi havia catànies y uns deliciosos carquinyolis que estaven de vici.


Ara fa un tres anys vam passar uns quants dies dels nadals a una casa de turisme rural al Penedès, Cal Ton Xacó, i un dia vam anar a dinar al restaurant La Posada de Sant Pere Molanta i amb els cafès ens van portar aquells carquinyolis deliciosos. Vam preguntar on els podíem comprar i ens van dir que a Sant Quití de Mediona i ens van donar el telèfon. Evidentment, vam trucar i vam anar a comprar-ne.

Fa un parell de setmanes vam tenir una sortida amb la classe del meu fill petit a Sant Quintí de Mediona i no vam deixar passar la oportunitat d'anar-ne a comprar.

No se si els coneixereu però us parlo dels Carquinyolis Sant Quintí (antigament anomenats Carquinyolis Santacana) que, segons la meva modesta opinió, son els millors carquinyolis del món mundial.

Carquinyolis Sant Quintí
Tel. 93 899 81 96

Si voleu anar-ne a buscar truqueu per encarregar-los i perquè us expliquin on estan ja que és una mica complicat de trobar perquè son els baixos d'una casa particular en un carreró de Sant Quintí.

També en podeu trobar a algunes botigues gourmet. Podeu trucar perquè us diguin on els podeu trobar. Per exemple, crec que els podeu trobar a les botigues de Cal Blay que es diuen cuinària, http://www.cuinaria.cat/.

dissabte, 28 de novembre de 2009

PASTIS DE MATO

L'altra dia vaig comprar un parell de pots de mató al LIDL i no sabia massa que fer i vaig pensar en fer un pastís de formatge. Em vaig posar a navegar per la blogosfera catalana i vaig trobar la recepta d'un pastís de mató a Cuina per llaminers, el bloc de la Mercè, que tenia molt bona pinta.
El vaig fer al peu de la lletra excepte una cosa, en lloc de pell de taronja vaig posar pell de llimona.

Ingredients:
  • 400 gr. de mató
  • 75 gr. de sucre
  • 2 ous
  • 80 gr. de farina fluixa
  • 250 ml de llet sencera
  • 30 gr. de mantega
  • ratlladura d'una llimona

Elaboració:
En el pot del turmix poseu els dos ous i el sucre i bateu-ho una bona estona fins que el sucre sigui ben dissolt. A continuació afegiu la farina i bateu. Afegiu la llet i bateu. Per últim, la mantega a temperatura ambient, el mató i la ratlladura de llimona. Bateu tot junt fins aconseguir una crema ben homogènia. Es cou al forn a 180º durant 45 min / 1 hora. Es deixa refredar, es desmotlla i es guarda a la nevera.

Nota:
  • Molt ràpid de preparar i un resultat excel.lent
  • Em va quedar una mica massa torradet però no va afectar el resultat final

dimarts, 17 de novembre de 2009

ARROS VERD AMB CLOÏSSES


Jo anomeno l'arròs verd quan no porta cap producte vermell, ni tomàquet, ni pebrot vermell, ni gambes, etc. Totes les verdures son verdes i tota la proteïna blanca (sípia, cloïsses, rap, bacallà, navalles, etc.). Avui us presento aquest arròs verd amb sípia i cloïsses.

Ingredients(4p):
  • 1 manat de cebes tendres
  • 2 carxofes
  • 1 pebrot verd
  • 150 gr. de pèsols
  • 2 sípies
  • 500 gr. de cloïsses
  • 360 gr. d'arròs
  • 1 litre de brou blanc de peix
  • all i julivert
  • oli d'oliva
  • sal


Elaboració:
En una cassola amb un bon raig d'oli feu el sofregit amb la ceba tendra picada (guardeu les fulles verdes per afegir-les al final), el pebrot verd, les carxofes i la sípia. en total ha de coure uns 20 minuts. Si s'asseca, afegiu-li una mica d'aigua,
Obriu les cloïsses en un cassó amb un dit d'aigua. Retireu les que no s'hagin obert i coleu/decanteu el brou per evitar qualsevol rastre de sorra.
Bulliu els pèsols amb poca aigua durant 10 minuts, coleu-los guardant l'aigua de la cocció.
Afegiu l'aigua de les cloïsses i dels pèsols al brou blanc de peix i porteu-lo a ebullició.
Tireu l'arròs a la cassola i sofregiu-lo una estona. Afegiu el brou i coeu l'arròs 8 minuts a foc fort i 8 minuts a foc baix. Quan quedin 3 minuts perquè estigui llest afegiu els pèsols, les fulles verdes de la ceba tallades a rodelles, les cloïsses i una picada d'all i julivert desfeta amb una mica d'oli.

Nota:
  • podeu posar altres verdures com porros, faves, alls tendres, coliflor, bròquil, mongeta tendre, etc.
  • podeu afegir qualsevol peix blanc o marisc de carn consistent
  • l'acostumem a acompanyar amb all i oli

dissabte, 7 de novembre de 2009

FULL DE CABELL D'ÀNGEL I NOUS


Aquí teniu un pastís senzill i ràpid de fer que queda molt bo.


Ingredients:
  • 1 placa de pasta de full del LIDL
  • 1 pot de cabell d'àngel de 400 gr.
  • 200 gr. de nous
  • 2 c/s de melmelada d'arbecoc
  • 6 c/s d'aigua


Elaboració:
Estireu la pasta de full, cobriu-la amb una capa de cabell d'àngel i cobriu-ho amb els nous.
En un cassó desfeu la melmelada d'arbecoc amb l'aigua i coeu-la 5 minuts per extreure la gelatina. Coleu i cobriu els nous amb aquest suc.

Nota:
  • Jo tallo la placa de pasta de full en dos meitats i així surten dos pastissos allargats. A la foto veieu una meitat.
  • Per la cobertura, enlloc de la gelatina d'arbecoc també es pot posar caramel líquid o tofe (sucre caramelitzat + crema de llet)