dimecres, 22 de juliol de 2009

MANDONGUILLES A LA MEVA MANERA


Les típiques mandonguilles amb salsa de tomàquet i pèsols ja les tinc una mica avorrides així que des de fa algun temps les faig una mica diferents, una mica més complertes; amb una mica d'arròs bullit es converteixen en plat únic.


Ingredients:
Per les mandonguilles:
  • 250 gr. de carn picada de vedella
  • 250 gr. de carn picada de porc
  • sal i pebre
  • 1 ou
  • all i julivert picats
  • molla de pa picada.
  • Farina per enfarinar-les
  • Oli d'oliva per fregir-les
Per la salsa:
  • 2 cebes de figueres
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 6 tomàquets madurs pelats i sense llavors
  • sal i pebre
  • vi ranci
  • aigua
Per la picada:
  • 2 o 3 alls
  • julivert
  • 50 gr. de fruits secs (els que més us agradin)
  • 1 llesca petita de pa fregit
Elaboració:
Feu les mandonguilles barrejant tots els ingredients. Enfarineu-les lleugerament i fregiu-les en oli d'oliva a foc mig. Coleu l'oli i poseu-lo a una cassola neta. Afegiu la ceba picada, els pebrot verd i vermell tallats a quadradets i finalment el tomàquet triturat. Deixeu que aquest sofregit es concentri be i afegiu les mandonguilles. Poseu el vi ranci i l'aigua i deixeu-ho coure una mitja hora o tres quarts fins que les mandonguilles siguin cuites. Prepareu la picada i afegiu-la a la cassola. En 5 minuts estaran llestes per menjar.

Notes:
  • Fregiu les mandonguilles a foc mig perquè no es cremi l'oli, així el podreu aprofitar per fer sofregit.
  • Per colar l'oli poseu un paper de cuina a un colador i avoqueu-hi l'oli calent. Veureu que us queda sense cap impuresa
  • En aquesta picada hi vaig posar pinyons i donen un gust boníssim

diumenge, 19 de juliol de 2009

MONTIEL ESPAI GASTRONÒMIC

Hi vist a molts dels vostres blocs que poseu cròniques de les vostres visites a restaurants i em sembla una idea genial. Qui millor que nosaltres, els blocaires catalans, per recomanar-nos, o no, entre nosaltres restaurants per poder anar.

Així doncs, amb aquest post inicio les meves cròniques sobre restaurants.

L'altre dia va ser el nostre vuitè aniversari de noces i dissabte vam sortir a sopar sense nens, que es van quedar a dormir a casa l'avi. Vam anar al Montiel Espai Gastronòmic. N'havia llegit cròniques bastant bones així que s'havia de provar.

El local petit però acollidor, típic per parelles i grups reduïts encara que tenen un altell per grups una mica més grans.

A continuació us presento els plats que vam menjar:

Per començar una coca de pa excel.lent, ben torrada, amb all fregat, tomàquet sucat, sal maldon i oli d'oliva.

Mar i muntanya de vieira i garrí amb puré de carbassa. Excel.lent

Pebrots del piquillo al forn de llenya. Dels bons, correctes.

Tonyina amb porro confitat i picada de tomàquet, all i julivert i olivada. Excel.lent.

Calamars amb la seva tinta i crema fina d'alls. Bons.

Coulant de xocolata amb gelat de taronja. Notable.

Els postres els vam compartir perquè ja estàvem bastant tips.

El veure: vam fer un cava Brut Nature Reserva Ferrer i Catasús per tot el sopar. No l'havia tastat mai i era realment bo (18 €)
El servei: notable
Preu: 84 € (2 persones)
Qualitat/preu: notable
Els peròs: la taula que ens va tocar, la del costat de la cuina, hi havia poca llum i a més per sota la porta (no arribava fins al terra) es veien tots els productes de neteja (lleixiu, etc.) emmagatzemats a sota d'un moble, no costaria massa posar una cortineta.
Nota global: 7,5/10

Montiel Espai Gastronòmic
Flassaders, 19
Tel. 93 268 37 29

dijous, 16 de juliol de 2009

PASTÍS D'ANIVERSARI


L'altre dia va ser l'aniversari dels meus fills i ho vam celebrar amb la família. Com és de rebut els hi vaig fer un pastís d'aniversari que us presento en aquesta recepta. Es un pa de pessic farcit de melmelada de maduixa i cobert amb una glassa de xocolata.


Ingredients:
  • Un pa de pessic.
  • Melmelada de maduixa
Per la glassa
  • 150 gr. de xocolata Nestle postres
  • 150 gr. de crema de llet
  • 50 gr. de mantega
Elaboració:
Feu el pa de pessic tal i com us indico aquí. Deixeu-lo refredar. Talleu-lo pel mig i farciu-lo de melmelada de maduixa.
Prepareu la glassa de xocolata posant la crema de llet i el xocolata torcejat en un cassó a foc suau. Aneu remenant fins que el xocolata sigui totalment desfet. A fora del foc afegiu la mantega i desfeu-la be.
Deixeu-la refredar una mica i tireu-la pel damunt del pa de pessic. Poseu-lo ràpidament a la nevera.
Per acabar decoreu el pastís al vostre gust

Nota:
  • En lloc de fer el pa de pessic el podeu comprar fet, no és el mateix però quan no es te prou temps doncs també serveix. En venen uns que ja venen en tres peces apunt per farcir.
  • Us hi posat la recepta original però aquest cop no hi vaig posar melmelada de maduixa perquè als nens no els emociona i aquell dia manaven ells.
  • Per un pa de pessic de 20 cm sobra glassa però no passa res, arreplegueu la cullera i a l'atac que és ¡tot un plaer!

dilluns, 13 de juliol de 2009

PA DE PESSIC

Us presento el pa de pessic que tota la vida va fer la meva mare. Serveix tant per menjar sol com per a base de qualsevol pastis: una sara, un pastis farcit de melmelada de maduixa i cobert de glassa de xocolata, etc.


Ingredients:
  • 4 ous
  • 125 gr. de sucre
  • 125 gr. de farina
  • ratlladura d'una llimona
  • 1 c/p de llevat Royal
Elaboració:
Es separen les clares dels rovell. Es munten les clares a punt de neu amb les varilles (5 minuts). Es blanquegen els ous amb el sucre amb les varilles fins que doblin el volum. Se li afegeix la ratlladura de pell de llimona i tot seguit la farina y el llevat tamisats remenant amb molta cura de baix a dalt. Finalment, se li afegeixen les clares a punt de neu i es remena amb molta cura de baix a dalt fins que estiguin ben integrades. S'engreixa un motlle de 20 cm de diàmetre i s'omple amb la preparació anterior. Es cou al forn a 180º durant uns 25 minuts.

Nota:per saber si està cuit punxeu el pastis amb una broqueta de fusta i si surt seca és que ja és cuit.