diumenge, 22 de febrer de 2009

CANELONS DE POLLASTRE A L'AST


L'altre dia vam anar a dinar a casa del pare i va sobrer molt pollastre a l'ast. Jo me'n vaig endur mig i vaig fer aquests canelons que van sortir bonissims.

Ingredients:
1/2 pollastre a l'ast
1 ceba de figueres grossa picada
2 tomàquets madurs ratllats
1 raig de vi ranci
100 gr. de foie micuit
sal i pebre
20 plaques de caneló El Pavo
formatge emmental ratllat
50 gr. de mantega
2 cullerades de farina
1/2 litre de llet

Elaboració:
Retireu tota la pell i els ossos del pollastre a l'ast i passeu la carn per la picadora. Feu un sofregit de ceba i tomàquet i quan sigui fet afegiu la carn de pollastre, sal i pebre i un raig de vi ranci. Quan s'hagi evaporat afegiu el foie i remeneu be perquè quedi tot integrat. Poseu la farsa en un tupper i deixeu-lo a la nevera perquè es refredi.
Bulliu la pasta dels canelons seguint les instruccions del paquet. Farciu-los amb la farsa i poseu-los a una safata d'anar al forn.
Feu una beixamel de la forma habitual i cobriu els canelons. Tireu formatge ratllat per sobre i escalfeu-los/gratineu-los al forn.

Nota: Hi aprofitat l'oli del pollastre a l'ast per fer el sofregit. Hi posat mitja llauna de foie micuit de les que venen al LIDL. Amb els ossos del pollastre, una ceba, una pastanaga, un tomàquet, sal, pebre i oli del pollastre a l'ast vaig fer un suc de rostit sofregint-ho tot i afegint aigua que ho cobreixi. Mitja hora bullint i després colat i reduir. Sempre que feu canelons en podeu fer de més i congelar-los.

dissabte, 21 de febrer de 2009

WOK DE FILET DE PORC AMB VERDURES


Ingredients (4p):
1 filet de porc
1 pebrot vermell
200 gr. de xampinyons
2 cebes tendres
1 c/s de sambal oelek
4 c/s de salsa de soja
4 c/s de tomaquet fegit
4 c/s d'oli d'oliva

Elaboració:
Talleu el pebrot vermell a tires. Netegeu i lamineu els xampinyons. Netegeu les cebes. Separeu la part blanca de les fulles verdes i reserveu aquestes últimes. Talleu la part blanca en juliana. Talleu el filet de porc a tiretes.
Un cop ho tingueu tot a punt poseu el wok a foc fort i afegiu l'oli. Quan sigui molt calent hi poseu el porc i li doneu 4 voltes fins que perdi el color a cru. Tot seguit afegiu el pebrot vermell i seguiu remenant sense parar. A continuació la ceba i els xampinyons i seguiu remenant. Afegiu el sambal oelek, el tomaquet fregit i la salsa de soja. Remeneu fins que tot sigui cuit i finalment afegiu el verd de les cebes tendres tallat a rodelles.

Nota: Aquesta recepta base la podeu modificar al vostre gust canviant el porc per pollastre o vedella o gambes pelades. Les verdures les podeu variar al vostre gust: alls tendres, col xinesa, brots de soja, pebrot verd, all, pastanga, etc. En quant a la salsa podeu canviar el sambal oelek per: curry de Madràs, salsa d'ostres, curry vermell, agredolça, tonkatsu, hoisin, etc.

dimarts, 10 de febrer de 2009

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS


Ingredients (4p):
1 pollastre
16 escamarlans
2 cebes
4 tomàquets madurs
farina
canyella en pols
sal i pebre
Per la picada:
2 grans d'all
8 ametlles
8 avellanes
1 branca de julivert
el fetge del pollastre fregit (opcional)
1 got de vi blanc
1 o 2 c/s cazalla
oli d'oliva
fumet de peix


Elaboració:
Es talla el pollastre a vuitens, es salpebre, se li tira un pols de canyella, s'enfarina. En una cassola de terra o d'alumini fos amb oli es fregeix el fetge de pollastre i tot seguit els trossos de pollastre.Un cop cuit es retira el pollastre a un plat i s'afegeix la ceba tallada petita a la cassola. Si cal de quant en quant se li afegeix una mica d'aigua. Quan la ceba sigui fosca se li afegeix el tomàquet pelat, sense llavors i tallat petit i es deixa confitar el sofregit.
Quan el sofregit és llest s'afegeix el pollastre i un parell de cullerots de fumet de peix. Ha de coure com a mínim mitja hora. Si cal afegiu més fumet de peix durant la cocció.
Es prepara una picada amb els alls, les ametlles, les avellanes, el fetge fregit i una branca de julivert. Es desfà amb un got de vi blanc i una o dues cullerades soperes de cazalla. S'afegeix la picada a la cassola i es deixa coure 10 minuts. Quan el pollastre està al seu punt se li afegeixen els escamarlans i es couen 8 minuts.


Nota: Si no teniu escamarlans podeu posar gambes o llagostins, a la foto son llagostins. El fetge de pollastre us el podeu estalviar si no us agrada. Sigueu prudents amb la cazalla, sempre sereu a temps d'afegir-ne una mica més. Si no teniu cazalla podeu posar anís sec.
Un cop el pollastre es cuit el trec de la cassola i coc els escamarlans els 8 minuts. Després trec els escamarlans, poso el pollastre i per sobre torno a posar els escamarlans.

HUMMUS


Ingredients (4p):
un pot de cigrons cuits de 400 gr.
el suc d'una llimona
2 grans d'all
2 cullerades de tahine
sal i pebre
oli d'oliva
unes llavors de sèsam
una mica de julivert picat

Elaboració:
Escorreu els cigrons però guardeu el suc. Poseu-los en un pot de batedora i afegiu els alls, el tahine, el suc de llimona, la sal, el pebre i l'oli d'oliva.Triture-ho i si cal afegiu suc dels cigrons fins aconseguir la textura adequada. Pose-ho en un bol i adorneu amb unes llavors de sèsam i julivert picat.

Nota: si ho feu d'aperitiu juntament amb altres coses aquestes quantitats son per 8 persones.

MENU DEL DINAR D'ANIVERSARI

El dissabte passat vam cel.lebrar els aniversaris de la meva germana i el meu a casa d'ella. El menú el vam dissenyar i executar entre tots dos i va consistir en un aperitiu complert i un plat principal.


******

dijous, 5 de febrer de 2009

GAMBES AMB VERDURES


Ingredients (2p):
260 gr. de gambes pelades
200 gr. de pebrot verd
400 gr. de carabassó
70 gr. de tomàquet + 100 gr. de xampinyons (fins fase 4)
o
70 gr. de tomàquet + 100 gr. de carxofes (a partir de fase 5)
Sal i pebre
2 cullerades d'oli d'oliva
espècies seques al gust (all, ceba, pebre vermell, etc.)
aigua

Elaboració:
Es netegen i es tallen a quadradets les verdures. Es posen a una paella amb les dues cullerades d'oli d'oliva a foc lent i als 5 minuts se li afegeixen la sal, el pebre i les espècies. Se li dona una volta i es cobreixen d'aigua. Al cap de 15 minuts se li afegeixen les gambes pelades i en 5 minuts tenim el plat llest.

Nota: Dieta Pronokal a partir de fase 2 o fase 5 en funció de les verdures que poseu

TRUITA D'ALLS TENDRES I CEBES TENDRES


Ingredients (4p):
1 manat de cebes tendres molt fresques
2 manats d'alls tendres molt frescos
oli d'oliva
sal i pebre
aigua
4 ous

Elaboració:
Es netegen els alls i les cebes tendres. Es separa la part blanca de la verda. Es talla la part blanca en juliana i la verda es reserva.

En una paella amb un raig d'oli d'oliva es sofregeix la part blanca mirant que no es cremi. Es salpebra i se li afegeix mig got d'aigua per ajudar a coure sense que es cremi. Si cal, se li pot afegir una mica més d'aigua. Al final s'ha d'abaixar el foc al mínim perquè s'evapori tota l'aigua sense que es cremi la ceba i l'all. Es tallen les fulles verdes dels alls i de les cebes a rodelles.
Es baten els 4 ous i se li afegeixen els blancs sofregits i els verds crus a rodelles. Es rectifica de sal i pebre i es fa la truita de la forma habitual.

Nota: És una truita poc comú però és deliciosa. Us animo a que la proveu.

dimecres, 4 de febrer de 2009

REGIM PRONOKAL (III)

En posts anteriors us hi comentat la meva trajectòria fent el règim PRONOKAL. De fet, un dels motius d'iniciar aquest bloc va ser compartir les meves receptes amb la gent que feia aquest règim ja que prou avorrit és fer dieta com per tenir que pensar cada dia que et faràs per menjar que no sigui monòton.

Finalment vaig acabar el règim perdent 42 quilos però durant les festes de Nadal, en vaig recuperar 2 ja que no em vaig privar de res durant els dies de festa assenyalada ja que vaig pensar que després de 6 mesos d'estricta dieta em mereixia un premi.

Ara ja estic a fase 8 que és la més difícil ja que es tracta de mantenir el pes objectiu i us prometo que és molt difícil però, si ho teniu clar al cap, s'aconsegueix.

La dinàmica que segueixo actualment consisteix en intentar ser estricte durant la setmana i no passar-me gens a no ser que sigui impossible per motius de dinars o sopars de feina on haig de seguir la corrent als convidats. Durant els caps de setmana, tant dissabte com diumenge, un dels dos àpats el faig normal sense mirar-m'hi massa. També aprofito per veure vi i prendre alguna cosa dolça pels postres. Si l'àpat triat és el sopar intento no menjar hidrats de carboni. L'altre àpat el faig de verdura/amanida i planxa. Així estic aconseguint mantenir-me.

Com sempre, als que estigueu passats de pes us animo a fer-lo.

Nota: No oblideu que aquest règim només és permès de fer sota un estricte control mèdic. Encara que ja hi acabat intentaré seguir-vos penjant receptes.

dilluns, 2 de febrer de 2009

BAGUETTES AMB POOLISH


Ingredients:
Poolish
160 gr. de farina de força HARIMSA
180 ml. d'aigua mineral natural.
1 sobre de llevat sec Vahine
Massa
190 gr. de farina de força HARIMSA
150 gr. de farina integral CONSUM
170 ml. d'aigua mineral natural
12 gr. de sal
1 sobre de llevat sec Vahine
--------------------------------------
més farina.

Elaboració:
Poolish
En un bol es barreja la farina, l'aigua i el sobre de llevat. Ha de quedar una massa tirant a líquida. Es tapa amb paper de film i un drap i es deixa de 4 a 8 hores a temperatura ambient.
Massa
A la cubeta de la panificadora es posa l'aigua, les farines, l'altre sobre de llevat al centre i la sal a un racó. S'hi afegeix el poolish. Es posa el programa d'amassat uns 30 minuts. Es posa farina en un bol gros i s'hi posa la massa, es tapa amb paper de film i un drap es deixa de 2 a 4 hores fins que, com a mínim, dobli el seu volum.
S'enfarina el marbre i es posa la massa a sobre. Es divideix la massa en 4 trossos i per cada un s'estira perquè perdi l'aire però sense aixafar-la. Ha de quedar un rectangle que es divideix imaginàriament en tres terços. Es plega un terç exterior cap al terç central i es plega l'altra terç exterior cap el terç centrat. Es dona forma de baguette i es posa a la safata del forn amb un silpat o paper de forn. Es tapen les 4 baguettes amb paper de film i un drap i es deixen reposar una hora. Pujaran una mica però no massa.
Es precalenta el forn a temperatura màxima.
Es posen les baguettes al forn i es polveritza aigua per les parets i es tanca el forn. Al cap d'uns minuts es torna a polveritzar aigua i al cap d'un altre minut una altra vegada. Es baixa el forn a 200 º fins que estiguin cuites que serà aproximadament al cap d'uns 30 minuts.

Nota:comencem a anar per bon camí, aquestes baguettes son les primeres que m'han quedat amb la crosta cruixent tal com a mi m'agraden